Ochelari cu telemea

DSC_0150

Aluat :

500 g faina

1 plic drojdie uscata (7g)

200 ml lapte caldut

2 oua

1 lgt zahar

1 lgt sare

70 g unt topit

 

Umplutura :

300 g telemea de vaca rasa

1 legatura marar verde tocat

1 ou

 

Uns deasupra :

1 galbenus

2 lg lapte

seminte de mac, chimen, susan

 

Mod de preparare :

 Umplutura : telemeaua de vaca o radem fin si o amestecam cu oul si mararul tocat.

DSC_0153

 Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, cu zaharul, ouale batute cu sarea, si laptele caldut. Framantam putin, apoi adaugam untul topit si racorit, treptat, framantand pana il incorporam tot. Impartim aluatul in 2 si formam 2 bile pe care le ungem cu putin ulei si le lasam la dospit circa 45 minute.

DSC_0154 DSC_0155

 

DSC_0270

Fiecare bila de aluat o intindem cu mainile unse cu ulei, dand forma unui dreptunghi, pe suprafata de lucru unsa si ea cu putin ulei. Deasupra intindem jumatate din umplutura. Rulam cele 2 laterale mai lungi spre interior, apoi taiem cu un cutit felii de ochelari, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele.

DSC_0272 DSC_0276 DSC_0277

 

DSC_0280

Lasam la dospit circa 15 minute, apoi  pensulam cu galbenus amestecat cu lapte si presaram deasupra seminte de mac, chimen, suan, fiecare ce are sau le lasam simple. Coacem in cuptorul preincalzit, circa 40-45 minute, la 180 grade Celsius. Pana se rumenesc putin deasupra.

DSC_0286

 

DSC_0143

DSC_0150

DSC_0151

 

DSC_0157

Spor la framantat !

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.