Chec diplomat

DSC_0248

Ingrediente :

500 g piscoturi savoiardi

2 conserve fructe tropicale (425 g fiecare)

 

4 oua

300 g zahar

2 lg amidon alimentar (sau faina)

500 ml lapte

20 g gelatina granulata (2 pliculete)

750 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de la 1/2 portocala

1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare :

Punem intr-o strecuratoare fructele din conserva. Sucul il tinem pentru a insiropa piscoturile.

Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul. Mixam circa 2-3 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam amidonul (sau faina) si laptele. Punem craticioara pe foc mic, pana cand crema se ingroasa.

DSC_0143

Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin crema (circa 5 minute), apoi adaugam coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si gelatina hidratata. lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam fructele si smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0149 DSC_0150

O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa, apoi asezam folie alimentara. Piscoturile le inmuiem in sucul de la compot si tapetam fundul formei de chec cu ele, apoi marginile ,asezand piscoturile vertical; daca depasesc inaltimea tavii, le scurtam cu un cutit.

DSC_0148

Turnam crema obtinuta intre piscoturi, apoi acoperim cu piscoturi trecute prin sucul de compot.

DSC_0151 DSC_0152

Deasupra acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata. Il rasturnam invers pe un platou si taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0161

 

DSC_0191

 

DSC_0248

DSC_0263

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2012/05/23/chec-diplomat/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.