Foi de placinta 400 g
Uns foile :
3 oua
300 g zahar
200 ml ulei
200 ml iaurt (sau smantana )
3 lg gris
1 plic praf de copt
Umplutura nuci:
250 g nuci macinate
110 g zahar pudra
150 ml lapte
Umplutura branza de vaci :
500 g branza de vaci grasa
2 lg zahar
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
50 g stafide inmuiate in rom
2 oua
Umplutura mere :
5 mere mari
1/2 lgt scortisoara
2 lg zahar
Umplutura mac :
300 g mac macinat
300 ml lapte
3 lg zahar
un praf de scortisoara
Mod de preparare :
Uns foile : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul treptat, iaurtul sau smantana, grisul si praful de copt. Obtinem o compozitie mai groasa, cu care vom unge fiecare foaie.
Umplutura nuci : amestecam toate ingredientele.
Umplutura branza de vaci : amestecam ingredientele.
Umplutura mere : merele le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. le amestecam cu scosrtisoara si zaharul.
Umplutura mac : amestecam ingredientele.
Asamblare : cate 2 foi de placinta unse fiecare cu compozitia de mai sus (punem cate 1 polonic pe fiecare foaie, apoi o intindem cu o pensula)- umplutura nuci-2 foi unse-umplutura branza de vaci-2 foi unse-umplutura mere-2 foi unse-umplutura mac-2 foi unse, pe care le intepam cu furculita . Ungem tava cu putin unt inainte de a aseza prima foaie.
Eu am folosit o tava mai mare(30*40 cm), dar cred ca e mai ok o tava mai mica. Se vor vedea straturile mult mai clar .
Coacem prajitura la 170 grade Celsius, circa 40 minute. Ultimele 5 minute punem pe functia grill pentru a se rumeni usor deasupra.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim. Fooarte buna! 🙂
Spor la prajiturit ! 🙂
La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi ziua numelui Gheorghe, George, Georgeta… !!!
Geta la multi ani cu sanatate si multa putere !! 🙂
Sursa mea : http://www.secretelebucatarieinoastre.com/2013/07/gibanica-reteta-traditionala-croata.html

Leave a Reply