Prajitura cu crema ganache

DSC_0198

Blat :

8 oua

9 lg zahar

5 lg ulei

3 lg apa fiarta

9 lg faina

4 lg cacao

1 plic praf de copt

 

Crema :

500 ml frisca lichida

180 g ciocolata neagra (45% cacao-Milka neagra)

200 g ciocolata (Milka dessert)

1 lg plina cu ness

3 lg apa fiarta

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

3 lg unt

5 lg lapte

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam spuma ouale cu un praf de sare si zaharul (10 minute), adaugam apoi treptat uleiul, apa fiarta, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Compozitia o coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 2025 minute. facem testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 3.

 Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si ness-ul dizolvat in apa fiarta. Omogenizam cu un tel, apoi lasam crema sa se racoreasca la temperatura camerei;  o dam la frigider pentru minim 3 ore. Scoatem de la rece crema si o mixam cu ajutorul mixerului, pana devine pufoasa.  Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu un tel .

Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-glazura.

DSC_0156 DSC_0198

DSC_0175

 

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Prajitura cu crema ganache

  1. Nicoleta

    Blat prea lichid… care de fapt nici nu creste pt a fi taiat in 3. ..si consumam 8 oua..Crema ..apa chioara…

  2. miremirc

    ai vreo reteta de prajitura ca iti iese bine ? daca da, imi poti trimite si mie reteta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.