Tort cu crema de banane si capsuni

DSC_01082

Blat :

250 g unt (80-82%)

200 g zahar

6 oua

300 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

80 ml lapte

 

Crema banane :

4 banane mari coapte

160 g zahar pudra

4 lg zeama de lamaie

500 g mascarpone

10 g gelatina granulata

 

Jeleu capsuni :

600 g capsuni

100 g zahar

sucul stors de la 2 portocale

5 g gelatina granulata

 

Decor :

250 g mascarpone

2 lg lapte

2 lg zahar pudra

200 ml frisca lichida

100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma untul, adaugam apoi zaharul, mixand circa 3, apoi incorporam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Compozitia o turnam in forma de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, taiem capacul (care se formeaza), apoi blatul in 2.

DSC_0002

Crema de banane : hidratam gelatin in 80 ml apa rece circa 10 minute. Terciuim bananele cu furculita, le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul pudra, apoi mascarponele. Gelatina o topim la microunde sau pe foc mic, fara sa o fierbem deoarece isi pierde proprietatile, iar in ea adaugam 2-3 lg din crema de mascarpone, apoi incorporam in toata crema. Omogenizam si lasam la frigider.

DSC_0005 DSC_0006

Jeleu de caspuni : capsunile le spalam si le taiem bucatele. Adaugam zahar peste ele si suc stors de portocale . Punem pe foc circa 20 de minute.Amestecam din cand in cand. Intre timp hidratam gelatina in 30 ml apa rece. Luam capsunile de pe foc si le lasam sa se racoreasca putin (cat sa ne arda putin la deget), apoi adaugam gelatina si amestecam pana se topeste . Lasam deoparte si incepem asamblarea prajiturii .

DSC_0007 DSC_0013

 Asamblare : blat-jeleu de capsuni (10 min la frigider)- crema de banane si repetam inca o data. (sau putem taia blatul in 3 si atunci impartim crema si jeleul in 3). (la asamblarea torului folosim marginea detasabila a formei)

DSC_0023 DSC_0025

Dam la frigider de seara pana dimineata, apoi facem decorul. Pentru a scoate tortul, trecem cu un cutit de jur imprejurul formei.

DSC_0027

 Decor: mixam mascarponele putin, adaugam laptele si zaharul pudra. Separat mixam frisca spuma tare. Luam 3 lg de frisca si le amestecam cu mascarponele. Cu aceasta crema imbracam torul, iar cu frisca spuma decoram deasupra.

DSC_0028

DSC_0031

DSC_0074

DSC_0108

Spor la pregatit reteta !

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2015/02/20/tort-cu-crema-de-banane-si-capsuni/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.