Tort diplomat cu piscoturi

DSC_0139

Ingrediente :

400 g piscoturi

1 portocala

3 kiwi

1 compot de ananas

1 compot de mandarine

5 galbenusuri

200 g zahar

2 lg faina

500 ml lapte

20 g gelatina granulata

500 ml frisca lichida

esenta de lamaie

 

Mod de preparare :

Hidratam gelatina in sucul de la compot (circa 80-100 ml suc).

Intr-o craticioara amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si faina, adaugam laptele treptat. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa.  Luam de pe foc si adaugam esenta de lamaie (sau coaja rasa de portocala). Lasam sa se racoreasca circa 10 minute, apoi in ea adaugam gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

DSC_0085 DSC_0086 DSC_0088 DSC_0089 DSC_0093

Intre timp taiem inbucatele mici fructele care le vom folosi la tort (2 kiwi, ananasul din conserva, mandarinele din conserva in cazul meu). Frisca o batem spuma, iar peste ea adaugam crema de oua racita .

DSC_0094

Pe un platou asezam marginea unei forme de tort (d=25 cm). Piscoturile le trecem prin compot de ananas, apoi le asezam in picioare de jur imprejurul inelului formei. Tapetam si fundul platoului cu piscoturi.

DSC_0095

 

1/3 din crema o intindem peste piscoturi, asezam fructele (nu foarte multe), 1/3 crema, iarasi fructe si 1/3 crema. Decoram cum dorim, cu fructe sau frisca.

 

DSC_0096 DSC_0097 DSC_0098

Dam tortul la frigider pentru minim 5 ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi scoatem inelul din jurul piscoturilor.

DSC_0129

DSC_0147

DSC_0139

DSC_0177

 

Spor la pregatit reteta ! 🙂

 

Sursa : http://www.jamilacuisine.ro/tort-diplomat-reteta-video/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.