Cornulete cu mac- Mohnkipferl

DSC_0125

Ingrediente :

170 g faina

1/4 lgt praf de copt

un praf de sare

90 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

140 g unt rece (80%)

2 galbenusuri

70 g mac

 

100-150 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Mixam cu robotul de tocat urmatoarele ingrediente : faina amestecata cu praful de sare, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si untul rece. Adaugam apoi galbenusurile de ou si macul. Omogenizam, formam o bila de aluat pe care o invelim in folie si o dam la frigider pentru 1 ora.

DSC_0002 DSC_0003

Bila de aluat o impartim in 2 formam 2 suluri de aluat, din care taiem cu cutitul bucatele, apoi formam cornuletele, indoind putin colturile.

DSC_0015 DSC_0017        Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt . Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 7 minute. Verificam sa nu se arda.

DSC_0020

Dupa ce cornuletele s-au racit, trecem colturile prin ciocolata alba topita.

DSC_0021

DSC_0104

DSC_0125

DSC_0114

 

Spor la preagatit reteta ! Super extra delicioase cornuletele !! 🙂

 

Sursa : http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/piscoturi-biscuiti-pesmeti-fursecuri/cornulete-cu-mac-mohnkipferl/44/2/26590/

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.