Tort cu nuci si bezea

DSC_0014

Bezea :

10 albusuri

un praf de sare

10 lg zahar

2 lg cu varf de faina

200 g nuci prajite si tocate

 

Crema :

10 galbenusuri

250 g zahar

3 lg apa

400 g unt

3 lg cu varf de ness

coaja rasa de la 1 lamaie

2 lg zeama de lamaie

 

Decor :

80 g ciocolata Milka dessert tocata grosier

 

Mod de preparare :

 Bezea : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi astefel : intr-un castron mixam spuma 5 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi 5 lg zahar, mixand pana se topeste . Cu o lingura incorporam1 lg cu varf de faina si 100 g nuci prajite si tocate grosier. Coacem bezeaua in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0003 DSC_0005

Dupa ce s-a racit bezeaua, o taiem in 2 pe lungime. Obtinem 2 fasii de 10*30 cm . Procedam la fel si pentru a doua bezea.

DSC_0017

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit. Punem pe baie de aburi, amestecand cu un tel pana obtinem o crema groasa. O lasam sa se raceasca.

DSC_0014 DSC_0015

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema de oua racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 5 parti. 2 parti le amestecam treptat cu ness-ul dizolvat in 2 lg apa fiarta (lasam sa se raceasca, apoi folosim). In 3 parti ramase punem coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie treptat.

DSC_0016 DSC_0021 DSC_0022 DSC_0023

 Asamblare : bezea- crema galbena-bezea-crema ness-bezea-crema galbena-bezea crema ness-imbracam in crema galbena. Lasam 1 lg crema galbena pentru decor si punem ciocolata tocata grosier printre moturile de crema galbena. (am avut oua de casa si din cauza aceasta a iesit crema atat de gabena :)) ).

DSC_0027

DSC_0005

DSC_0044

 

 

 

DSC_0014

 

DSC_0059

Spor la incercat reteta ! 🙂

 

Sursa mea : mama cumnatei mele Oriana.  Multumesc Dna Marinela pentru reteta !:)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.