Placinta cu dovleac si scortisoara

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0021

Aluat :

400 g faina

50 g zahar

150 g unt moale

200 ml smantana

1 lgt praf de copt

1/2 zeama de lamaie

1 ou

1 galbenus

coaja rasa de la 1 lamaie

 

Umplutura :

1,5 kg dovleac ras

300 g zahar

1 lgt scortisoara

50 g gris

 

Decor:

1 albus

1 lgt zahar

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul , untul moale si framantam cu varfurile degetelor. Incorporam apoi oul si galbenusul de ou, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, smantana si framantam cat sa obtinem un aluat. Impartim aluatul in 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la frigider pentru 1 ora (sau la congelator pentru 15 minute).

DSC_0008 DSC_0009

Pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie de aluat de dimensiunea tavii de copt (27*40 cm), apoi o rulam pe sucitor si o asezam cu grija in tava.

Umplutura : amestecam toate ingredientele.

Intindem si a doua foaie de aluat , o rulam pe sucitor si o asezam peste umplutura.

DSC_0011 DSC_0012

Decor: albusul cu zaharul il batem cu furculita, apoi il intindem cu o pensula peste ultima foaie intepata cu furculita.

DSC_0013

Coacem placinta in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1h. Lasam sa se raceasca, apoi o feliem.

DSC_0014 DSC_0019

DSC_0021 DSC_0055 DSC_0037

 

Absolut delicioasa 🙂

Sursa : http://www.retetecriminale.ro/placinta-cu-dovleac/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.