Fursecuri cu branza de vaci

Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0054

Aluat :

225 g unt rece

280 g faina

215 g branza de vaci

2 galbenusuri

coaja rasa de la 1 lamaie

2-3 lg apa foarte rece

 

Decor :

150 g zahar

 

Mod de preparare :

Untul rece (tinut la congelator 15-20 minute) il radem pe razatoarea mare intr-un castron. Adaugam faina, branza de vaci stoarsa foarte bine, galbenusurile , coaja rasa de lamaie, apa rece treptat (tinem si apa 15-20 minute la congelator). Poate e suficient sa folosim doar 2 lg de apa . Framantam cat sa adunam aluatul. Nu omogenizam. Invelim bila de aluat in folie alimentara , apoi in folie de aluminiu si dam la frigider minim 2-3 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

DSC_0003 DSC_0005 DSC_0006 DSC_0007 DSC_0008

Dupa ce scoatem bila de aluat de la frigider o impartim in 3 . O parte o intindem pe masa de lucru, iar restul le tinem la frigider. Cu un paharel mic. (d=5 cm) decupam cerculete.

DSC_0018

 

 

Intr-un castronel punem cele 150 g zahar. Cercul de aluat il asezam cu o parte in zahar, apasam putin cu degetele pentru a se prinde bine zaharul. Indoim in 2 cu partea cu zahar. Asezam jumatate de cerc in zahar si indoim cu partea fara zahar in sfert. Cred ca e ok si daca trecem prin zahar ambele fete ale cercului de aluat, apoi indoim in 2 si apoi in sfert.

DSC_0020

 

DSC_0021

Asezam fursecuri obtinute in tava tapetata cu hartie de copt . Coacem in cuptorul preincalzit, la 190 grade Celsius, circa 10-15 minute.

DSC_0025

DSC_0029

 

Mi-au iesit fix 64 de fursecuri.

DSC_0054

DSC_0066

DSC_0093

Foarte gustoase ! 🙂

 

Sursa : http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/biscuiti_moi_cu_branza_de_vaci-11050/#

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Fursecuri cu branza de vaci

  1. Daniela

    Bună! Arată fenomenal! Se poate înlocui untul cu margarina? Mulțumesc

    • miremirc

      se poate 🙂 dar untul e mai bun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.