Fursecuri (biscuiti) spirale

DSC_0095

 

Ingrediente :

200 g unt (80%)

150 g zahar pudra

2 galbenusuri

200 g faina

130 g amidon alimentar

1 plic praf de copt (10 g)

1 lg otet (sau zeama de lamaie)

2 lg cacao

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul impreuna cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, mixand, faina amestecata cu amidonul alimentar, iar la final  praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie. Framantam putin cat sa se omogenizeze ingredientele si impartim in 2. O parte ramane alba, iar cealalta o amestecam cu pudra de cacao. Formam 2 bile pe care le lasam circa 15 minute la frigider, invelite in folie alimentara.

DSC_0020 DSC_0021 DSC_0023 DSC_0024

 

Scoatem bilele de la rece, le desfacem de folie si le intindem cu sucitorul pe folia in care au fost invelite.

DSC_0005

Marginile le aranjam cu mainile. Cu multa grija, asezam foaia de aluat cu cacao peste cea alba.

DSC_0006

Indepartam folia de deasupra, si rulam cat putem de strans aluatul , ajutandu-ne de folia de dedesubt. Cu un cutit ascutit, taiem felii egale din rulada obtinuta, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

DSC_0007

 

DSC_0008

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 8-10 minute. Atentie multa pentru ca se ard .

DSC_0009

DSC_0130

DSC_0143

DSC_0095

 

DSC_0121

 

Absolut deliciosi ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.