Cozonac sarat

Share on Facebook132Share on Google+0Pin on Pinterest1Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0081

 

Aluat :

400 g faina

140 ml lapte caldut

25 ml apa calduta

50 ml ulei de masline

7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)

1 lgt rasa de zahar

2 lgt rase de sare

1 ou mediu

 

Umplutura :

sunca, salam, bacon etc..

cascaval felii, telemea..

ardei cubulete, masline verzi, masline negre, ceapa verde…

 

Uns deasupra :

1 ou (sau 1 galbenus +1 lg lapte)

 

Mod de preparare :

   Aluat : Intr-un castron punem ingredientele (cu exceptia uleiului de masline) si le framantam bine, apoi adaugam uleiul framantand pana cand este incorporat complet si obtinem un aluat elastic.

DSC_0002 DSC_0004

Acoperim cu folie alimentara castronul in care punem aluatul si lasam la dospit 1h30 min.

DSC_0007

Aluatul il intindem pe masa pe care am presarat putina faina, intr-o forma dreptunghiulara. Peste aluat asezam felii de sunca sau salam, mortadella, bacon etc, felii de cascaval sau telemea etc, cubulete de ardei sau masline (cam ce avem prin frigider), rulam strand si cu ajutorul unui cutit taiem 6 rondele (chiar 7 ).

DSC_0008 DSC_0012

Rondelele le asezam intr-o forma de cozonac (11*30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, in “picioare”.

DSC_0013

Lasam la dospit pana cresc, acoperim cu un prosop curat, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).

DSC_0015 DSC_0019

 

Lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim. Este foarte bun atat cald cat si rece 🙂

DSC_0052

 

 

DSC_0081

 

Spor la incercat reteta ! 🙂

 

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2013/04/cozonac-sarat-si-un-concurs-pentru-voi.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.