Prajitura cu ness

DSC_0039

Blat :

7 oua

200 g zahar

5 lg ness

7 lg apa fiarta

un praf de sare

1 plic praf de copt

200 g faina

 

Crema :

3 oua

250 g zahar

3 lg ness

250 g unt

 

Decor :

100 g nuci prajite si maruntite

 

Mod de preparare :

Blat : intr-un castron mixam galbenusurile cu 100 g zahar pana devin spumoase, adaugam apoi ness-ul dizolvat in apa fiarta; mixam circa 5 minute. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar ramas, mixand pana obtinem o bezea tare si lucioasa; peste bezea, adaugam spuma de galbenusuri de mai sus (amestecand de cateva ori cu o lingura), apoi faina amestecata cu praful de copt.

DSC_0010

 

DSC_0012 DSC_0013 DSC_0015

 

Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2 sau 3.

DSC_0021

 Crema : mixam ouale intregi cu zaharul, adaugam apoi ness-ul. Punem pe baie de aburi pana cand crema se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul (eu am folosit doar 200 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lg din crema racita.

DSC_0001

DSC_0007

DSC_0022

 

DSC_0023

 

Asamblare: 1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-decor

DSC_0027 DSC_0030 DSC_0034

Lasam sau nu prajitura la frigider, apoi feliem. Se taie foarte usor.

DSC_0096

 

DSC_0039

 

DSC_0042

Delicioasa ! Spor la pregatit reteta ! 🙂

 

Sursa : Sydonia.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Prajitura cu ness

  1. silvi

    blatul nu necesita insiropare?, imi place cum arata si as dori sa o fac si eu sambata, multumesc

    • miremirc

      Nu necesita insiropare. Dar daca doresti, poti sa-l insiropezi.

  2. Simona

    Lg se refera la linguri 🙂 Eu am pus inka de la lidl si a iesit grozava. Pe aburi trebuie fiarta cam 30 de min timp in care se amesteca cu un tel, deci rabdare! Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.