Turte prajite

Share on Facebook285Share on Google+0Pin on Pinterest1Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0028

Aluat :

500 g faina

1 ou

50 ml apa calduta

200 ml lapte caldut

1 lg zahar

1 lgt rasa sare

25 g drojdie proaspata

 

Umplutura :

gem de prune (mai gros)

 

ulei pentru prajit

 

Mod de preparare :

   Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi apa calduta si putina faina. Lasam sa dospeasca, apoi o adaugam la restul ingredientelor si framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul obtinut sa creasca circa 1 ora (pana isi dubleaza volumul).

Cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, apoi taiem dreptunghiuri. pe fiecare dreptunghi asezam putin gem de prune . Coacem turtele obtinute in ulei. Le scoatem pe un prosop de harie pentru a lua excesul de ulei.

DSC_0025

Se pot umple si cu branza de vaci amestecata cu zahar si ou sau cu branza de burduf amestecata cu ou(caz in care vor fi sarate) . Sunt absolut delicioase oricum.

DSC_0028

DSC_0065

DSC_0055

 

Sursa mea : bunica mea, mama Salea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.