Bastonase cu ciocolata

Aluat :

200 g unt

100 g zahar pudra

1 galbenus

60 g ciocolata neagra rasa (Milka)

50 g nuci macinate

1 lg cacao

1 lg rom

esenta de vanilie

300 g faina

1 lgt rasa praf de copt

 

Decor :

1 lg cacao

100 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra)

 

Mod de preparare :

 Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul pudra , adaugam galbenusul de ou, ciocolata neagra rasa (pe razatoarea cu ochiuri mici), nucile macinate, rom-ul, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin cat sa adunam aluatul intr-o bila, pe care o dam la frigider pentru 30 minute.

DSC_0002 DSC_0003 DSC_0004 DSC_0005 DSC_0008

Din aceasta bila luam bucatele din care formam bastonase lungi de 8-9 cm, pe care le asezam in tava. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, 10-15 minute.

DSC_0010 DSC_0019 DSC_0017

 

Lasam bastonasele sa se raceasca, le pudram cu cacao, apoi trasam peste ele linii de ciocolata topita. (punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga, pe care o scufundam in apa fiarta, pana se topeste. O lasam putin sa se racoreasca, apoi decupam cu o foarfeca un colt mic de la punga).

DSC_00107

 

DSC_0079

DSC_0089

 

DSC_0007

Super buni 🙂

 

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2010/04/schokoladenstabchen-bastonase-de.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.