Aluat :
200 g unt moale
100 g zahar pudra
1 lg smantana
300 g faina
esenta de vanilie
Tavalit:
1 albus de ou
alune tocate (sau migdale, nuci…)
gem de caise, prune
Mod de preparare :
Mixam untul cu zaharul pudra , adaugam apoi smantana, faina si esenta de vanilie. Framantam cat sa adunam aluatul si formam o bila .
Din aceasta bila, formam bile mici, pe care le trecem prin albus de ou, apoi le tavalim prin alune tocate (eu am folosit migdale tocate si putin prajite). Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, apasam usor cu degetul in mijlocul fiecarei bile, apoi punem gem de caise sau gem de prune sau fiecare ce are . Trebuie sa fie un gem mai gros.
Mi-au iesit 27 de fursecuri . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Foarte buni ! Spor la pregatit reteta ! 🙂
Sursa : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2012/01/fursecuri-cu-gem-si-alune.html
0 Comentarii