Fursecuri cu gem si alune (nuci)

 

DSC_0163

Aluat :

200 g unt moale

100 g zahar pudra

1 lg smantana

300 g faina

esenta de vanilie

 

Tavalit:

1 albus de ou

alune tocate (sau migdale, nuci…)

gem de caise, prune

 

Mod de preparare :

Mixam untul cu zaharul pudra , adaugam apoi smantana, faina si esenta de vanilie. Framantam cat sa adunam aluatul si formam o bila .

DSC_0044 DSC_0045 DSC_0046 DSC_0047

Din aceasta bila, formam bile mici, pe care le trecem prin albus de ou, apoi le tavalim prin alune tocate (eu am folosit migdale tocate si putin prajite). Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, apasam usor cu degetul in mijlocul fiecarei bile, apoi punem gem de caise sau gem de prune sau fiecare ce are . Trebuie sa fie un gem mai gros.

DSC_0147 DSC_0151

fursecuri cu gem si alune (1) fursecuri cu gem si alune (2)

Mi-au iesit 27 de fursecuri . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

fursecuri cu gem si alune (4) DSC_0157

DSC_0166DSC_0172 DSC_0163

 

 

Foarte buni ! Spor la pregatit reteta ! 🙂

 

Sursa : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2012/01/fursecuri-cu-gem-si-alune.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.