Tort Ferrero Rocher

DSC_0051

Blat :

5 oua

un praf de sare

6 lg zahar

200 g alune macinate

2 lg cacao

2 lg faina

1,5 lgt praf de copt

 

Crema :

200 g unt (80%)

200 g ciocolata neagra (Milka)

5 lg Nutella

8 bomboane Ferrero Rocher (sau napolitane cu crema de alune 100 g)

 

Decor pt margini tort :

1-2 lg Nutella

100 g alune prajite maruntite

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile , apoi faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si alunele macinate.

DSC_0013 DSC_0014

Coacem blatul in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem blatul in 2.

DSC_0016 DSC_0018

   Crema : mixam putin untul, apoi peste el adaugam lingura cu lingura din Nutella, apoi ciocolata topita si racita si bomboanele Ferrero Rocher tocate (trebuie tinute la frigider pt a le toca usor) sau napolitane cu crema de alune. Omogenizam apoi crema o impartim in 2.

DSC_0024 DSC_0027 DSC_0030

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.

DSC_0031 DSC_0033

 

Marginile tortului le ungem cu Nutella, apoi cu alune prajite tocate .

Este un tort care se poate consuma imediat sau daca sta la frigider, trebuie scos cu 2 ore inainte de a fi consumat.

DSC_0051

Spor la incercat reteta ! 🙂

 

Sursa : http://babeczka.zuzka.pl/2012/09/tort-ferrero-rocher/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Tort Ferrero Rocher

  1. silvi

    cat zahar la blat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.