Prajitura Vivienne

DSC_0056

Blat 1 :

5 oua

5 lg faina

5 lg zahar

un praf de sare

 

Blat 2 :

5 oua

5 lg zahar

3 lg faina

2 lg cacao

un praf de sare

 

Crema :

4 oua

10 lg zahar

2 plicuri zahar vanilat

200 g unt (80%)

200 ml frisca lichida

150 g nuci prajite si macinate

esenta de migdale (2-3 picaturi)

 

Sirop :

350 ml apa

3 lg zahar

1 picatura esenta migdale

 

Decor :

50 g nuci prajite si macinate

 

Mod de preparare :

   Blat 1 : intr-un castron, mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul, circa 15-20 minute. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina cernuta; amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii .

DSC_0006

DSC_0007

 Blat 2 : mixam ouale cu sarea si zaharul 15-20 minute. Adaugam faina impreuna cu pudra de cacao cernute. Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute, in cuptorul preincalzit.

DSC_0008 DSC_0010

Crema : mixam spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi punem pe baie de aburi pana cand crema se ingroasa . Lasam sa se raceasca.

DSC_0015

Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Adaugam esenta de migdale si nucile prajite si macinate, iar apoi frisca batuta spuma. Crema o impartim in 2.

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0020

 

Sirop : punem intr-o craticioara apa si zaharul si lasam circa 5 minute sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam esenta de migdale (sau rom cine doreste). Insiropam blaturile cu siropul rece.

 

Asamblare : blat cacao insiropat – 1/2 crema – blat vanilie insiropat – 1/2 crema – decor (50 g nuci prajite si macinate).

DSC_0025

Lasam prajitura la rece circa 3 ore, apoi taiem felii cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0062

DSC_0046

DSC_0056

 

Excelenta ! Spor la pregatiti reteta !

 

Sursa mea : prietena mea Andreea Monica .

Multumesc frumos pentru reteta : este delicioasa 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Prajitura Vivienne

  1. Elena

    Imi puteti spune, va rog, ce dimensiuni are tava folosita la aceasta prajitura?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.