Tort cu foi de miere si nuci

DSC_0060
Foi :
4 oua
un praf de sare
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 lg miere topita
2 lgt bicarbonat de sodiu
120 g nuci macinate
faina cat cuprinde (circa 600g)

Umplutura :
1200 g smantana 
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
160 g nuci macinate
zeama de lamaie 

Decor :
100 g nuci macinate
marginile de la foile coapte macinate

Mod de preparare :
Foi: 
       Mixam intr-un castron ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul, adaugam apoi treptat mierea de albine , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet, nucile macinate si la final faina treptat, pana obtinem un aluat mai nisipos.


DSC_0001DSC_0003
     Aluatul il cantarim apoi il impartim in 6 bile egale. Fiecare bila o intindem cu sucitorul pe hartia de copt, apoi cu o forma cu d=23 cm decupam, iar marginile obtinute le lasam in jurul cercului. Intepam cu furculita din loc in loc. Coacem foile in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pana se rumenesc usor (circa 5 minute) deasupra.

DSC_0004DSC_0006DSC_0008   Umplutura : amestecam toate ingredientele cu o lingura, apoi o impartim astfel incat sa ne ajunga crema intre foi si sa imbracam tortul. (lasam circa 1 cana de umplutura pentru a imbraca tortul).

DSC_0010 DSC_0012DSC_0014 DSC_0015Decor :
Cu nucile macinate imbracam torul, iar deasupra asezam marginile ramase coapte macinate.

DSC_0025DSC_0060DSC_0066DSC_0087
Spor la prajiturit ! :)


Sursa :  http://www.casadex.ro/2014/02/reteta-simpla-de-tort-cu-foi-de-miere-si-nuca/ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.