Bezea nuca:
3 albusuri
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
4 lg nuci macinate + 2 lg nuci macinate
1 lg cu varf faina
Bezea cacao :
3 albusuri
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
3 lg cacao
1 lg cu varf faina
Bezea cocos :
3 albusuri
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
4 lg cocos
1 lg cu varf faina
Blat simplu :
3 oua
un varf cutit bicarbonat
35 ml apa rece
3 lg zahar
4 lg faina
Crema :
800 ml lapte
9 galbenusuri
150 g zahar
6 lg faina
400 g unt (80-82%)
2 lgt ness
1 lg apa fiarta
2 lg cacao
180 g ciocolata Milka cu oreo
Decor :
50 g ciocolata alba rasa
bilute de cacao …
Mod de preparare :Bezea nuca : intr-un castron mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, mixand mereu, zaharul , apoi faina amestecata cu 4 lg nuci macinate. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. intindem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt . Presaram deasupra cele 2 lg nuci macinate ramase si le apasam foarte usor cu degetele pentru a intra putin in bezea. Coacem bezeaua la 180 grade C, circa 10 minute. Avem grija sa nu ardem bezeaua. Dupa ce se raceste o dezlipim cu ajutorul unui cutit.
Bezea cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, mixand mereu, zaharul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura, apoi intindem cu grija bezeaua in tava si o coacem. Dupa ce se raceste o dezlipim de foaia de copt cu un cutit.
Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, zaharul, apoi faina amestecata cu faina. Coacem .
Blat simplu : mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, zaharul, apoi galbenusurile si faina Coacem .
Crema : galbenusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand cu telul pana cand se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam treptat, lingura cu lingura din crema racita.
Aceasta crema o impartim in 4 sau fiecare cum considera.
O parte din crema o amestecam cu ness-ul dizolbat in apa fierbinte (lasam sa se raceasca).
O parte din crema o amestecam cu 2 lg cacao neagra.
O parte o amestecam cu 180 g ciocolata milka cu oreo tocata marunt cu cutitul.
O parte ramane alba.
Asamblare : bezea nuca-crema ness-blat simplu-crema cacao-bezea cocos-crema cu milka oreo-bezea cacao-crema simpla-decor
Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.
Super mega buna ! 🙂
Spor la incercat reteta pentru ca merita .
Sursa mea : Florin Sufan.
Comments
comments
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
One Response to Prajitura fantezie
Adina Gatea
Buna ,o intrebare ,crema pe abur nu merge la aceasta reteta? Multumesc
Buna ,o intrebare ,crema pe abur nu merge la aceasta reteta? Multumesc