Cozonac cu branza de vaci

Share on Facebook76Share on Google+0Pin on Pinterest3Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
Aluat :
800 g faina
350-400 ml lapte caldut
50 g drojdie proaspata
3 oua
120 g unt topit
150 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
1/2 lgt rasa de sare
2 plicuri zahar vanilat
 
Umplutura :
500 g branza de vaci
2 oua
4 lg zahar
2 lg gris
2 plicuri zahar vanilat
50 g stafide (inmuiate in rom)
 
Uns deasupra :
1 ou
 
Mod de preparare :
       Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 2 lg zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putin lapte caldut si 2-3 lg faina. Amestecam si lasam sa creasca circa 10-15 minute .
       Cernem faina intr-un castron mare, adaugam restul ingredientelor, cu exceptia untului topit si framantam circa 10 minute, apoi incorporam treptat untul topit si caldut. Framantam inca 10 -15 minute, pudram aluatul cu faina si lasam la dospit pentru 1 ora.
 
 
 
 
   
       Impartim aluatul in 4 . Intindem fiecare bucata de aluat, o ungem cu umplutura (amestecam toate ingredientele), o rulam , apoi rasucim cate 2 roluri cu branza. Obtinem 2 cozonaci. Asezam in forme tapetate cu hartie de copt .
 
 
  
       Mai lasam cozonacii sa creasca pentru circa 30 minute, ii pensulam cu ou batut si apoi ii dam la cuptor pentru circa 40-45 minute. 
 
 
  
       II lasam sa se raceasca apoi ii feliem.
 
 
 
 
 
       Spor la pregatiti reteta ! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.