Prajitura cu banane caramelizate

IMG_1839
 
Umplutura :
500 g banane decojite
100 g zahar
2 lg apa 
 
Blat :
110 g unt (80-82%)
150 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon
2 oua
250 g faina
7 g praf de copt
60 g cacao neagra
180 ml lapte batut
80 g ciocolata neagra (55-75%)
 
Mod de preparare :
       Umplutura : zaharul si apa le punem in craticioara, pe foc mediu, pana obtinem un caramel, apoi adaugam jumatati de banane si mai lasam pe foc circa 5 minute, amestecand din cand in cand. Luam deoparte si terciuim bananele cu o furculita. Lasam deoparte sa se raceasca.
 
IMG_1788
IMG_1789
       Blat : untul de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul, mixand circa 3 minute, apoi cate un ou pe rand. Cernem faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Adaugam cate 3-4 linguri de faina, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuam pana la omogenizare completa. Amestecam cu o lingura.
 
IMG_1790
IMG_1791
IMG_1792
IMG_1794
        Jumatate din compozitie o intindem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 40 g ciocolata taiata bucatele, intindem umplutura, apoi restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele.
 
IMG_1800
IMG_1804
IMG_1806
       Coacem prajitura in cuptorul preincalzit , la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperim cu folie de aluminiu si mai lasam 15-20 minute la cuptor.
 
IMG_1808
       Lasam sa se raceasca, apoi putem taia si servi.
 
IMG_1809
 
IMG_1839
 
     
 Super buna ! 🙂
 
Sursa : http://gurmandino.ro/2011/04/03/prajitura-cu-ciocolata-si-banane-caramelizate/
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.