Panna cotta cu zmeura

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest20Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
IMG_1665
Ingrediente :
500 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)
500 ml lapte
180 g zahar
1 pastaie de vanilie
20 g gelatina 
 
300 g zmeura congelata 
2 lg zahar
 
Mod de preparare : 
       Foile de gelatina le hidratam in apa rece, circa 10 minute. Cine foloseste gelatina granulata o hidrateaza in 100 ml apa rece.
       Laptele si frisca lichida sau smantana pentru frisca , impreuna cu zaharul si semintele de vanilie le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba si zaharul este topit.  Luam de pe foc, strecuram de seminte si lasam circa 3-5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina hidratata , scursa de apa. 
 
IMG_1626
IMG_1631
IMG_1632
       Omogenizam bine si turnam intr-o forma sau in cupe, trecute prin apa rece.
 
IMG_1634
 
       Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pana dimineata. 
Pentru a scoate panna cotta din forma, trebuie sa scufundam tava in apa fierbinte pentru circa 20 de secunde, apoi o rasturnam invers pe un platou.
 
IMG_1644
       Eu am taiat dreptunghiuri din Panna cotta, le-am decorat cu frisca si cu sos de zmeura. (am fiert zmeura cu zaharul circa 15 minute, apoi am lasat sa se raceasca).
 
IMG_1665
IMG_1677
IMG_1698
 
Super rapida si super delicioasa ! 🙂
Spor la pregatit reteta ! 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.