Tort de ciocolata cu nuci

Print Friendly, PDF & Email
 
IMG_1598
Blat :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
2,5 lg nuci macinate
3 lg ulei
1 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)
 
Crema :
150 g ciocolata neagra (55-75% cacao)
250 ml frisca lichida
 
Sirop :
100 ml apa
80 g zahar
1 baton mic scortisoara
 
Glazura :
100 g unt
50 g zahar pudra
2 lg cacao
1/2 lg apa rece
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si uleiul, adaugam apoi faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute), iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare (amestecam cu o lingura, cu miscari circulare) si nucile macinate.
 
IMG_1548
IMG_1549
IMG_1550
       Compozitia obtinuta o coacem intr-o forma rotunda de tort (d=22 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 35-40 minute.
 
IMG_1551
       Dupa ce tortul s-a racit, il taiem in 3.
 
       Sirop : fierbem pe foc mic toate ingredientele, circa 5 minute. Lasam sa se raceasca.
 
       Crema : intr-o craticioara punem smantana, pe foc mic si o aducem la punctul de fierbere,apoi adaugam peste ea ciocolata rupta bucatele. Mai lasam pe foc circa 3 minute, apoi luam deoparte si lasam crema sa se raceasca.
 
       Asamblare: blat insiropat-1/2 crema-blat insiropat-1/2 crema-blat insiropat.
 
IMG_1557
IMG_1558
       Glazura : ingredientele le mixam circa 5 minute, apoi imbracam tortul in aceasta glazura. Decorma cu nuci macinate , cacao sau fiecare cum doreste…
 
IMG_1560
IMG_1598
IMG_1568
 
 
Spor la pregatiti reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.adihadean.ro/2012/12/tort-de-ciocolata-mama-style/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.