Crema de zahar ars

 
IMG_1465
Ingrediente :
1 l lapte
8 oua
350 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
 
Mod de preparare :
       Intr-o craticioara caramelizam 150 g zahar, apoi cu el tapetam peretii vasului. Trecem sub jet de apa rece peretii exteriori ai cratitei . Lasam deoparte.
 
IMG_1455
 
       Ouale le mixam spuma cu cele 200 g zahar ramas si zaharul vanilat (2-3 minute), apoi adaugam laptele. Compozitia obtinuta o turnam in craticioara cu zahar ars rece. Asezam pe un vas cu apa si dam la cuptor pentru circa 50 minute, la 170 grade Celsius.
 
IMG_1453
IMG_1454
IMG_1456
IMG_1457
       Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider. Cand o servim o rasturnam invers pe un platou cu marginile ridicate.
 
IMG_1458
IMG_1465
IMG_1503
IMG_1514
Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.