Prajitura turnata cu mere

Print Friendly, PDF & Email
 
DSC_0057
Aluat :
3 oua mici
9 lg zahar
9 lg ulei
9 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
 
Umplutura :
1,2 kg mere (circa 7-8 mere)
5 lg zahar
1 lgt rasa scortisoara 
 
Decor :
1-2 lg zahar pudra
 
Mod de preparare :
       Umplutura : curatam merele si le taiem cubulete sau le dam pe razatoarea mare. Punem zahar si le calim pe foc circa 10 minute (pana se inmoaie). La sfarsit adaugam scortisoara. Lasam deoparte.
 
       Aluat : mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul lingura cu lingura, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele.Omogenizam si turnam jumatate din compozitie in forma (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_1349
IMG_1350
IMG_1352
IMG_1354
       Coacem prajitura 10 minute, la 180 de grade Celsius, apoi o scoatem, asezam umplutura peste ea si restul de aluat. Dam din nou la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (circa 20-25 minute).
 
IMG_1355
IMG_1356
IMG_1357
 
DSC_0002
       Lasam prajitura sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra si feliem.
 
DSC_0003
 
 
DSC_0051
DSC_0004
DSC_0057
 
 
  
       Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.