Vargabeles

Print Friendly, PDF & Email
IMG_1342
Ingrediente :
200 g taitei lati (tagliatelle)
500 g branza de vaci
200 g smantana 
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
3 lg unt topit
3 oua
1 mar mic
50 g stafide (inmuiate in rom cu apa calduta)
 
Crusta :
10-12 biscuiti
3 lg zahar brun
2 lg unt topit
 
Mod de preparare :
       Fierbem taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-un castron mixam branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat,untul topit, coaja rasa de lamaie (pentru o textura fina folositi blenderul vertical), apoi adaugam cate un galbenus , marul taiat cubulete mici (si stafidele,pe care eu nu le-am pus), taiteii scursi de apa, si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam cu o lingura.
 
IMG_1305
IMG_1306
IMG_1307
IMG_1308
       Compozitia o turnam intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si pudrata cu pesmet.
Crusta : maruntim biscuitii in blender, apoi peste ai adaugam zaharul si untul topit .
 
IMG_1309
 
IMG_1310
       Coacem la 180 de grade Celsius, circa 35-40 minute.
 
IMG_1311
 
       Lasam sa se raceasca si servim. Este foarte buna si a doua zi.
 
IMG_1342
 
Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
 
Inspiratie : http://www.e-retete.ro/retete/vargabeles
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.