Tort Toffifee

Print Friendly, PDF & Email
 
IMG_1168-1024x682
Crema :
500 ml smantana pentru frisca
300 g ciocolata neagra (50 % cacao)
150 g bomboane Toffifee
100 g alune prajite si tocate
 
Blat :
4 oua
4 lg apa 
100 g zahar
85 g faina
30 g amidon alimentar
20 g cacao
2 lgt praf de copt
 
Sirop :
6 lg zahar
300 ml lapte rece
 
Decor :
bomboane Toffifee (14 buc.)
felii migdale prajite
cacao
 
Mod de preparare :
       Crema : intr-o craticioara de inox punem smantana pentru frisca si o lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam bomboanele toffifee tocate (cu cutitul sau cu mixerul) si ciocolata rupta bucati (eu am folosit ciocolata neagra cu 75% cacao). Omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Punem la frigider crema pentru minim 3 ore.
 
IMG_1082
IMG_1083
IMG_1084
 
       Scoatem crema de la frigider si o mixam . Adaugam alunele prajite si tocate .
 
IMG_1090
 
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amidonul si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura , cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma de tort (d=24 cm) , la 170 grade Celsius, circa 20 minute. 
 
IMG_1085
IMG_1086
IMG_1087
IMG_1088
       Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem si obtinem 3 felii dubtiri de blat.
       Sirop : caramelizam zaharul, apoi adaugam laptele rece. Lasam pe foc pana se topeste si obtinem un sirop.
Blaturile le insiropam cu siropul racit.
Asamblare : blat insiropt- 1/3 crema-blat insiropat- 1/3 crema-blat insiropat-1/3 crema- cacao-fulgi migdale prajiti.
Dam tortul la rece pentru circa 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
 
IMG_1094
IMG_1095
 IMG_1112
IMG_1118
 
IMG_1168
IMG_1143
       Spor la pregatit reteta !  🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2013/12/31/tort-toffifee/
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.