Prajitura cu piersici si bezea

 
IMG_0475
Blat :
70 g unt (80-82% grasime)
200 g zahar pudra
3 oua
125 ml lapte
225 g faina
1 plic praf de copt
1 lg zeama de lamaie
1 plic zahar vanilat
 
4 piersici 
 
Bezea :
3 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
2 lg zeama de lamaie
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate un galbenus, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt (eu am folosit bicarbonat), alternand (putin lapte, putina faina, putin lapte , putina faina etc).
       Albusurile le mixam spuma cu sarea, adaugam zagarul, mixand bine, apoi zeama de lamaie, picatura cu picatura. 
       Peste crema de galbenusuri adaugam bezeaua. Omogenizam compozitia cu ajutorul unei linguri si o intindem in tava (20*30 cm ) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_0327
 
 
 
IMG_0328
IMG_0329
IMG_0330
IMG_0331
       Asezam felii de piersici curatate de coaja si de samburi, apoi dam tava la cuptor pentru circa 15 minute.
 
IMG_0332
IMG_0333
      Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu pana se topeste si bezeaua devine lucioasa, apoi zeama de lamaie treptat. Bezeaua tare o intindem peste prajitura fierbinte si dam din nou tava la cuptor pentru circa 15-20 minute.
 
IMG_0334
IMG_0335
      Lasam prajitura sa se raceasca si o taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, pentru a nu se lipi bezeaua de cutit.
 
IMG_0475
IMG_0532
 
       Spor la incercat reteta . Este foarte pufoasa si absolut delicioasa  🙂
 
Sursa : http://gurmandino.ro/2012/08/05/prajitura-pufoasa-cu-piersici-si-bezea/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.