Coronite rasucite

Share on Facebook605Share on Google+0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
IMG_0319
Aluat :
550 g faina 
25 g drojdie proaspata
300 ml lapte caldut
9 lg ulei de masline
1, 5 lg zahar
1 lgt sare
1 ou
 
Uns deasupra:
125 g unt moale
1 galbenus
2 lg iaurt 
susan
 
Mod de preparare :
       Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam peste ea lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantanai. Lasam sa dospeasca circa 15 minute.
       Intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredientelor . Framantam circa 15 minute, acoperim aluatul obtinut cu un prosop si lasam sa creasca timp de 40 minute.
 
IMG_0261
 
 
IMG_0262
IMG_0263
 
       Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il cantarim si apoi il impartim in 12 bile egale.
 
IMG_0264
IMG_0267
 
       Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie ovala, pe care o taiem pe lungime, fasii late de circa 1 cm, ungem cu untul moale de la temperatura camerei (eu am ras si putina branza maturata cu trufe), apoi rulam oblic. Rasucim astfel incat sa obtinem un melc. Cu jumatate din cantitatea de unt ungem rasucitele pe interior si cu jumatate le ungem pe exterior.
 
IMG_0271
 
IMG_0275
 
       Galbenusul de oul il amestecam cu iaurtul si ungem rasucitele cu el. Presaram susan deasupra si lasam sa mai creasca circa 15 minute in tava, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius circa 25-30 minute.
 
IMG_0278
IMG_0280
 
       Lasam sa se raceasca apoi le servim . 
 
IMG_0319
IMG_0301
 
Spor la pregatiti reteta ! 🙂
Foarte buune !
 
Sursa : http://www.pokhas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=511:coronite-rasucite&catid=3:patiserie-panificatie&Itemid=8
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.