Tort Bounty

 
IMG_0112
Bezea cocos:
9 albusuri
un praf de sare
300 g zahar
210 g cocos
1,5 lg faina (sau amidon alimentar)
 
Crema :
11 galbenusuri
120 g zahar
60 ml lapte
300 g ciocolata neagra (75% cacao)
300 g unt (80-82%)
 
Mod de preparare :
       Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, mixand circa 15-20 minute. Cu o lingura amestecam cocos-ul amestecat cu faina, cu albusurile, cu miscari circulare prin rasturnare. Compozitia o turnam in forma (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt apoi o coacem in cuptorul preincalzit , la 130 grade Celsius, timp 30 minute .Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi o taiem pe lungime in 3 fasii.
 
IMG_0064
IMG_0065
IMG_0073
IMG_0078
       Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem pe baie de aburi circa 12 minute, pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele (eu am topit-o ). Omogenizam si lasam cream sa se raceasca.
 
IMG_0067
IMG_0068
IMG_0070
IMG_0071
        Untul de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema de ciocolata .
 
IMG_0076
IMG_0077
        Asamblare : crema o impartim in 4. Cele 3 foi de bezea le ungem cu crema si cu a patra parte de crema ramasa imbracam marginile tortului.
 
IMG_0082
IMG_0085
        Punem tortul la grigider pentru minim 3-4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem si servim.
 
IMG_0112
 
IMG_0193
 
Este un tort excelent, care se apropie relativ bine de ciocolata Bounty ca si gust. 🙂
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
 Sursa : http://palachinkablog.com/bounty-cake/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.