Prajitura cu caise si vanilie

Print Friendly, PDF & Email
IMG_9991
Budinca de vanilie:
1 plic budinca de vanilie (40 g)
2 lg zahar
375 ml lapte
 
Blat :
150 g unt
130 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 oua mari
200 g faina
1 plic praf de copt 
150 ml smantana
50 g aschii de ciocolata
 
10 caise intregi
 
Decor :
zahar pudra 
 
Mod de preparare :
       Budinca de vanilie : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind cantitatea de lapte si zahar din reteta noastra. Lasam budinca sa se raceasca, acoperita cu o folie alimentara (pentru a nu face crusta).
 
       Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, timp de 5 minute, adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare circa 30 de secunde, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri, adaugam smantana si aschiile de ciocolata. 
 
IMG_9961
IMG_9962
IMG_9963
IMG_9966
 
       Compozitia o intindem intr-o tava dreptunghiulara (20*30 cm) sau intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Cu o lingura asezam gramajoare de budinca rece peste compozitia din tava, apoi jumatati de caise cu scobitura in sus si dam la cuptor, la 180 de grade, circa 40 de minute.
 
IMG_9967
IMG_9968
 
       Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o presaram zahar pudra si o feliem.
 
IMG_9970
 
IMG_9991
 
      O prajitura exceptionala ! 🙂
 
       Mersi Ancuta – http://laancuta.blogspot.ro/2012/07/tarta-cu-caise-si-budinca-de-vanilie.html
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.