Tort diplomat cu piscoturi si ananas

IMG_9874
Ingrediente :
30 g gelatina granulata (3 plicuri)
3 galbenusuri
400 g zahar pudra
500 ml lapte
3 lg amidon
1 cutie ananas
1 portocala
400 g piscoturi
1000 g smantana pentru frisca
 
Decor :
200 ml frisca lichida 
 
Mod de preparare :
       Ananasul il scurgem de suc si il taiem bucatele mici. 
Gelatina o hidratam in 200 ml suc de compot.
Galbenusurile cu 250 g zahar pudra le mixam, adaugam apoi amidonul si laptele treptat, punem pe foc mic pana cand crema se ingroasa.
 
IMG_9858
IMG_9861
IMG_9860
IMG_9862
 
       Lasam crema se racoreasca putin (cat sa nu distruga proprietatile gelatinei), apoi adaugam gelatina topita (pe foc mic sau la microunde), coaja rasa de portocala si ananasul bucati.
 
IMG_9863
IMG_9864
 
       Smantana pentru frisca o mixam spuma, iar in ea adaugam 250 g zahar pudra ramas  Daca folosim frisca indulcita, injumatatim cantitatea de zahar din reteta. Lasam deoparte 200 g iar restul o amestecam cu crema de oua.
 
IMG_9867
 
       Tapetam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) cu folie alimentara, turnam jumatate din crema, apoi asezam un rand de piscoturi trecute prin sucul de ananas amestecat cu sucul stors de la portocala, apoi restul de crema si inca un rand de piscoturi insiropate.
 
IMG_9868
IMG_9870
 
       Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau minim 5 ore, apoi il rasturnam invers pe o tava , il imbracam in frisca ramasa si decoram dupa imaginatie.
IMG_9871
 
IMG_9874
 
IMG_9904
      Eu am decorat tortul pentru ziua fiului meu care a implinit 6 anisori, cu Avatarul, desenul animat preferat .
La multi ani Nic !! Sa cresti mare, cuminte si intelept.
 
Sursa : verisoara mea Delia, careia ii multumesc pentru aceasta reteta delicioasa !
Te pup Delia ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.