Tort espresso cu piscoturi

IMG_9806
 
 
Crusta :
250 g biscuiti cu unt
150 g unt
1 lg ness
 
13 piscoturi
 
Crema :
10 g gelatina
500 g mascarpone
300 g iaurt cremos (oly grecesc 2% grasime)
120 ml cafea espresso tare (rece) + 80 g zahar
120 g zahar
250 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida, caz in care reducem cantitatea de zahar la 100 g)
 
10 piscoturi 
100 ml cafea espresso indulcita
 
Decor :
1 lg cacao sau ness
biscuiti cu cacao sau cafea
 
Mod de preparare :
       Crusta : mixam biscuitii cu robotul, adaugam apoi untul topit si intindem crusta in forma rotunda (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt. De jur imprejur asezam jumatati de piscoturi, apoi dam forma de tort la frigider pana pregatim crema.
 
IMG_9766
       Crema : pregatim cafeaua espresso tare, pe care o indulcim si o lasam sa se raceasca bine.
Hidratam gelatina in 80 ml apa rece, timp de 10 minute.
       Mascarponele il mixam cu iaurtul cremos si cu zaharul, adaugam apoi cafeaua espresso rece.
 
IMG_9767
 
IMG_9769
 
       Gelatina o topim pe foc mic, fara a o da in foc sau la microunde. Peste ea punem 3 lg crema si omogenizam, apoi o amestecam cu restul de crema. La final adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. 
 
IMG_9771
 
IMG_9772
 
       Jumatate din crema o intindem peste crusta , iar peste ea piscoturi taiate cubulete si stropite cu espresso indulcit, apoi restul de crema si dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 6 ore.
 
IMG_9773
   
IMG_9774
  Scoatem tortul din forma, decoram cu pudra de cacao si biscuiti.
 
IMG_9806
 IMG_9847
IMG_9829
 
 Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2014/06/15/tort-espresso/
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.