Chec pufos cu caise

 
IMG_9549
Ingrediente :
4 oua
70 g unt 
70 ml apa
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g faina
un praf de sare
200 g caise praspete 
 
Mod de preparare :
       Curatam caisele de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu 1 lg zahar .
Intr-un castron mixam galbenusurile cu untul topit, ca la maioneza.
Intr-o cratita punem zaharul impreuna cu apa , pe foc , pana incepe sa fiarba si zaharul este topit.
 
IMG_9521
Intre timp, mixam albusurile cu un praf de sare, apoi peste ele adaugam siropul fierbinte treptat, mixand. Adaugam zaharul vanilat si mixam inca 5 minute pana se mai racoreste bezeaua. Turnam galbenusurile, amestecand cu o lingura, apoi faina cernuta. 
 
IMG_9522 IMG_9523 IMG_9525 IMG_9526 IMG_9528
       Treisfert din compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt , apoi punem caisele si restul de compozitie; dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. 
 
IMG_9529 IMG_9530 IMG_9531
 
       Lasam checul sa se raceasca apoi il scoatem si il feliem.
 
IMG_9536
 
IMG_9549
 
Foarte- foarte pufos si fara praf de copt sau bicarbonat. 🙂
 
Sursa : http://gustolandia.ro/chec-pufos-cu-capsuni/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.