Cheesecake in straturi

Print Friendly, PDF & Email
IMG_9364
Crusta :
250 g biscuiti digestivi cacao BelVita
150 g unt topit
 
Crema :
400 g crema de branza
250 g mascarpone
150 g ricotta
200 g zahar pudra
1 lgt esenta de vanilie
2 ml esenta de rom (1 fiola)
200 ml frisca lichida
50 g fulgi ciocolata neagra
15 g gelatina granulata (1.5 plic)
 
Crema ciocolata:
200 ml frisca lichida
100 g zahar
160 g ciocolata neagra (75%cacao)
2 lg cacao neagra
70 ml coniac de buna calitate
 
Decor :
50 g ciocolata alba
 
Mod de preparare :
       Crusta : mixam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie, apoi ii amestecam cu untul topi. Asezam crusta in forma de tort (d=22 cm) tapetata cu hartie de copt. Cine doreste poate imbraca atat baza cat si peretii formei in biscuiti , doar baza formei sau baza si putin din pereti (cum am facut eu). Pana cand pregatim crema, dam forma la frigider.
 
IMG_9329
       Crema : hidratam gelatina in 7 lg apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o dam in foc, deoarece isi poate pierde proprietatile de inchegare. Intr-un castron mixam mascarponele, crema de branza, ricotta si zaharul pudra, apoi adaugam esenta de vanilie si esenta de rom.
 
IMG_9330 IMG_9331
 
       In gelatina hidratata si apoi topita adaugam cateva linguri din crema de branza, apoi o amestecam cu toata crema.
 
IMG_9332
 
       Peste crema adaugam frisca batuta spuma.
 
IMG_9333
 
       Crema obtinuta o impartim in 3 . Prima parte o asezam peste cruta si dam la frigider pentru 15 minute (pentru a se intari)
 
IMG_9335
 
       A doua parte de crema o amestecam cu ciocolata negra data pe razatoarea mare si o asezam peste crema alba, apoi dam din nou la frigider.
 
IMG_9340
 
        A 3-a parte de crema o vom amesteca cu crema de ciocolata de mai jos.
       Crema de ciocolata : intr-o craticioara punem frisca lichida cu zaharul pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele si pudra de cacao neagra.
 
IMG_9336 IMG_9337 IMG_9339
 
       Lasam crema de ciocolata sa se raceasca, apoi adaugam coniacul. aceasta crema o amestecam cu a 3-a parte de crema alba ramasa, apoi o intindem in forma de tort.
 
IMG_9341 IMG_9344
 
       Dam din nou la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana diminetata, apoi cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters, desprindem crema de forma.
       Decor : ciocolata alba o topim apoi o turnam intr-o punga la care ii decupam un colt micut. Trasam dungi peste cheesecake sau fiecare cum doreste. Eu am facut si cateva puncte din ciocolata. Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters. 
 
IMG_9364
 
IMG_9371 IMG_9377 IMG_9397 IMG_9415
 
 
Un cheesecake absolut delicios ! 🙂   Spor la incercat reteta ! 
 
Sursa mea : http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2013/01/cheesecake-cu-ciocolata.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.