Prajitura cu cafea si ciocolata

 IMG_9125
 
 
Blat :
150 g unt
150 g zahar
4 oua
30 g cacao
200 g faina
250 ml lapte
1 plic praf de copt
 
Crema :
200 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata cu lapte
2 lgt ness
 
Sirop :
200 ml cafea esspresso indulcita
50 ml lichior cafea (optional) 
 
Decor :
50 g ciocolata tocata grosier
 
Mod de preparare :
       Crema : punem pe foc o craticioara cu smantana pentru frisca, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si ness-ul. Amestecam pentru omogenizare. Lasam apoi crema sa se raceasca, dupa care o dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana diminetata. Dupa ce o scoatem din frigider o mixam pana obtinem o crema.
 
IMG_9060
 
IMG_9065
       Blat : mixam spuma untul de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam treptat ouale, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao , apoi laptele. Compozitia o coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Facem testul scobitorii.
 
IMG_9055 IMG_9056 IMG_9058
IMG_9059 IMG_9063
       Dupa ce blatul s-a racit, il insiropam cu cafeaua esspresso indulcita si racita.
       Asamblare : blat insiropat- crema mixata- ciocolata tocata grosier cu cutitul.
 
IMG_9066
IMG_9126
 
IMG_9125
 
     
Mult spor ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Prajitura cu cafea si ciocolata

  1. Pingback: Kávés csokoládétorta. Isteni finomság, a legforróbb napokra - Női Élet Magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.