Pavlova cu vanilie si capsuni

IMG_8800
Bezea :
4 albusuri
un praf de sare
250 g zahar fin
1 lg amidon
1 lg otet
esenta de vanilie
 
Crema de vanilie :
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
4 galbenusuri
3 lg zahar
esenta de vanilie (optional)
200 g unt
 
Decor :
200 ml frisca lichida
400 g capsuni proaspete
1 lg zahar pudra
 
Mod de preparare :
       Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul fin, mixand pana cand se topeste zaharul, adaugam apoi otetul , picatura cu picatura, mixand mereu, esenta de vanilie , apoi amidonul alimentar. Mixam inca 10 minute.
 
IMG_8731
IMG_8733
IMG_8734
 
       Pe o hartie de copt trasam un cerc cu creionul (d-22 cm), apoi intoarcem invers hartia si asezam cu o lingura bezeaua . Dam o forma ca de cuib, apoi coacem in cuptorul preincalzit la 100 grade Celsius, circa 1,5 ore, cu usa cuptorului intredeschisa (cat sa intre coada unei linguri de lemn). Stingem cuptorul si lasam bezeaua sa stea in cuptorul cald pana se raceste, cu usa cuptorului deschisa.
 
IMG_8736
IMG_8743
            Crema de vanilie : pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile trecute in reteta. Luam de pe foc si adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Lasam budinca sa se raceasca. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita. Crema o intindem peste bezeaua rece.
 
IMG_8738 IMG_8746
 
            Decor : frisca lichida o batem spuma si o intindem cu lingura peste crema de vanilie, iar deasupra asezam capsunile proaspete taiate in 4. Presaram zahar pudra si servim 🙂
 
IMG_8748
IMG_8759.1
 
IMG_8800
 
Spor la pregatit reteta ! 🙂 Deliciu !
 
Sursa mea : http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/pavlova-cu-crema-de-vanilie-si-capsuni/42/2/24797/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

7 Responses to Pavlova cu vanilie si capsuni

  1. Adina

    Buna Mirela….vreau sa fac din ingredientele ptr.bezeaua mare-mini bezele….vreau sa stiu,daca ar trebui sa fac ceva modificari (ma refer la temp.cuptorului….etc.) sau respect pasii la fel,fara nici o modificare?Multumesc mult….

    • miremirc

      respecta pasii si verifici ca bezelele sa ramana albe si sa fie tari deasupra.
      cu drag 🙂

  2. Adina

    Bine….multumesc mult!!!

  3. Adina

    Mini-bezelele au iesit perfecte!!!! Multumesc tare,tare mult!!!Spor la prajiturile tale minunate si multumim ca imparti cu noi retetele tale-care sunt deosebite(de la tine ma inspir-a devenit blogul meu favorit)…..o seara faina si toate gandurile bune.

    • miremirc

      ma bucur tare mult si iti multumesc frumos ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.