Placinta cu iaurt si sirop

Share on Facebook649Share on Google+0Pin on Pinterest2Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
IMG_7976
Ingrediente :
400 g foi de placinta
6 oua
250 g zahar
250 ml ulei
300 g iaurt 
1 plic praf de copt
1 lg zeama de lamaie
1 lgt esenta de vanilie
2 ml esenta de rom
coaja rasa de la 1 lamaie
 
Sirop :
200 g zahar
300 ml apa fiarta
 
 
Mod de preparare :
       Mixam spuma ouale cu zaharul 3 minute, adaugam apoi uleiul treptat mixand mereu, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de lamaie , coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si esenta de rom.
 
 
IMG_7964
 
IMG_7965 IMG_7966 IMG_7967
 
       Asezam o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt (20*30cm), iar restul foilor le rupem si le amestecam cu compozitia obtinuta mai sus.
 
IMG_7968
 
        Turnam amestecul in tava si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.
 
IMG_7969
 
IMG_7970
 
       Sirop : caramelizam zaharul si peste el adaugam apa fiarta. Siropul fierbinte il turnam treptat peste prajitura fierbinte, pana este absorbit . Lasam prajitura sa se raceasca, o rasturnam pe o tava, apoi o taiem si servim.
 
IMG_7971
 
IMG_7930
IMG_7976
 
 
Spor la incercat reteta . Este delicioasa ! 
 
Sursa mea de inspiratie, cu cateva modificari : http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-iaurt-41686.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.