Bezea cu nuci :
8 albusuri
300 g zahar
1 lgt amoniac
1 lgt otet
400 g arahide crude ( sau nuci prajite )
4 lg faina
3 lg cacao
Crema ciocolata :
8 galbenusuri
1 ou
300 g zahar
5 lg lapte
2 lg amidon
3 lg cacao
100 g ciocolata neagra (75% cacao)
250 g unt (82% grasime)
Jeleu ciocolata :
200 g ciocolata cu lapte
100 ml lapte
5 g gelatina granulata
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare :Bezea nuci : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, amoniacul stins cu otetul,; cu ajutorul unei linguri incorporam apoi faina amestecata cu pudra de cacao si nucile prajite si macinate mai mare. Intindem compozitia in tava (27*40 cm) tapetata cu hartie de copt si apoi o dam la cuptor.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi dezlipim hartia de copt foarte usor.
Crema ciocolata : mixam spuma galbenusurile, oul si zaharul, adaugam treptat laptele, mixand pana se topeste zaharul, adaugam apoi amidonul, pudra de cacao si ciocolata topita. Punem vasul pe baie de aburi, amestecand pana cand crema prinde consistenta, apoi o lasam sa se raceasca complet.
Untul(eu am folosit margarina rama pentru creme cu 79% grasime ) il mixam putin , iar in el adaugam cate o lingura din crema de ciocolata racita.
Dam crema la frigider pentru 1 ora, apoi o intindem peste bezeaua cu nuci prajite.
Punem prajitura la frigider pana pregatim jeleul de ciocolata.
Jeleu de ciocolata : hidratam gelatina in lapte circa 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot. Ciocolata o topim si peste ea adaugam gelatina topita. Cu mixerul omogenizam jeleul. Lasam circa 5-8 minute sa se racoreasca si sa prinda putina consistenta, apoi il intindem peste crema de ciocolata.
Dam din nou prajitura la frigider (minim 3-4 ore sau de seara pana dimineata), apoi radem deasupra ciocolata neagra si o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta si apoi sters de apa.
Absolut delicioasa !!!! Trebuie sa o incercati ! 🙂
Prajitura trebuie tinuta in frigider !
Sursa mea : http://gustoscuandrada.blogspot.ro/2011/12/prajitura-snickers.html
Lasă un răspuns