Chec pufos cu nuci

IMG_7775
Ingrediente :
4 oua mari (sau 5 oua mici)
un praf de sare
1 canita zahar
2/3 canita ulei
1 canita faina
1 lgt praf de copt
3 lg zeama de lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie medie
1 lg cacao
100 g nuci tocate grosier
 
Mod de preparare :  
       Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma.
Separat, galbenusurile le mixam cu uleiul treptat, ca la maioneza, apoi cu ajutorul unei linguri, le amestecam cu albusurile spuma.
IMG_7689
 
      Cernem apoi faina , adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.
 
IMG_7691
IMG_7692
IMG_7693
       Jumatate din compozitie o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar restul o amestecam cu pudra de cacao si o turnam peste compozitia alba. Deasupra presaram nucile tocate grosier si dam tava la copt. facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt checul.
 
IMG_7694
IMG_7697
IMG_7698
IMG_7699
 
IMG_7703
 
       Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem.
 
IMG_7758
IMG_7775
 
Pufos , asa cum ii este si denumirea  🙂  
 
Mersi Gaby pentru reteta ! 
 
Sursa : http://retetepapabun.ro/chec-pufos-cu-nuci/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.