Prajitura Raluca

Share on Facebook6.1kShare on Google+3Pin on Pinterest204Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1
IMG_7477
Blaturi :
4 oua
8 lg zahar
4 lg apa fierbinte
8 lg faina
 
Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
6 lg lapte
 
Caramel cu nuci :
300 g zahar
250 g unt
250 g nuci macinate
 
2 foi de napolitana
 
Crema 2 :
4 oua
8 lg zahar
2 lg cacao
1 plic cappuccino
250 g unt
 
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
2 lg lapte
1 lg unt 
 
Mod de preparare :
       Blaturi : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare,adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, apa fierbinte lingura cu lingura, apoi faina . Din aceasta compozitie coacem 2 blaturi subtiri ca foile de dobos sau de la inceput impartim cantitatile in 2 si pregatim separat blaturile. Compozitia o coacem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt sau pe fundul unei tavi. 
 
IMG_7261
IMG_7263
IMG_7265
IMG_7267
 
 
       Crema 1 : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat laptele, mixand pana se topeste tot zaharul, apoi punem pe aburi pana cand crema se ingroasa . O lasam apoi sa se raceasca.
 
IMG_7297
IMG_7298
 
       Caramel cu nuci : caramelizam 300 g zahar intr-o craticioara, apoi adaugam untul (sau rama), amestecand pana se topeste untul si nucile macinate. Dupa ce am omogenizat compozitia, luam cratita de pe foc si adaugam crema 1 racita.
 
IMG_7299
IMG_7300
IMG_7302
IMG_7303
 
       Caramelul obtinut il lasam se sa raceasca circa 20-30 de minute , apoi il punem intre cele 2 foi de napolitane taiate dupa dimensiunile blaturilor (23*35 cm).
IMG_7308
IMG_7310
        Crema 2 : intr-o craticioara mixam spuma ouale cu zaharul pana obtinem o spuma si zaharul este topit, apoi adaugam pudra de cacao si plicul de cappuccino.
IMG_7326
 
IMG_7327
        Punem apoi craticioara pe aburi pana cand crema se ingroasa , apoi o lasam sa se raceasca.
 
IMG_7330
        Untul (250 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar il el adaugam cate o lingura din crema 2 racita. 
 
IMG_7331
        Asamblare : blat – 1/2 crema 2 – foi umplute cu caramel cu nuci – 1/2 crema 2 – blat – glazura de ciocolata.
 
IMG_7332
IMG_7333
IMG_7334
IMG_7335
        Glazura de ciocolata : intr-o craticioara, pe aburi topim cele 3 ingrediente, apoi intindem glazura peste prajitura.
 
IMG_7341
IMG_7344
        Lasam prajitura la frigider pentru minim 3-4 ore, apoi o putem taia si servi.
 
IMG_7477
 
 
Spor la prajiturit ! 🙂
 
Sursa mea : Sydonia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.