Chec cu smochine si cocos

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest1Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
IMG_7095
Ingrediente :
200 g unt 
250 g zahar
4 oua
150 ml lapte
60 g cocos
1 plic praf de copt
1/2 lgt bicarbonat
2 lg zeama de lamaie
200 g faina
1 lgt esenta de vanilie
150 g smochine hidratate (sau proaspete)
 
Mod de preparare :
       Intr-un castron mixam spuma untul cu zaharul, adaugam apoi cate un ou pe rand, mixand mereu, laptele treptat, nuca de cocos, faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie, iar la sfarsit esenta de vanilie si smochinele hidratate taiate cubulete (eu am taiat smochinele deshidratate in 2 si le-am pus in apa rece, circa 6 ore, apoi am scurs apa si le-am taiat ) sau smochine proaspete.
 
IMG_7048
IMG_7049
IMG_7050
IMG_7051
IMG_7053
IMG_7055
 
       Compozitia o intindem intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt .
 
IMG_7056
       Coacem checul la foc mic, circa 35-40 minute (pana trece testul scobitorii).
 
IMG_7058
 
       Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si servi. 
 
IMG_7084IMG_7095
 
Este un chec realizat cu ce am avut prin casa si este absolut delicios de bun ! 🙂
Trebuie sa-l incercati .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.