Sarailie

IMG_7024

Ingrediente :

400 g foi de placinta
ulei
apa
 
Umplutura :
300 g nuci macinate
6 lg zahar
2 lgt scortisoara
 
Sirop :
500 ml apa
300 g zahar
esenta de vanilie
coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
1 lg rom
 
Mod de preparare : foile de placinta le taiem pe orizontala, apoi pe verticala, obtinand 4 dreptunghiuri. Foile pe care nu le folosim le tinem acoperite cu folia in care au fost cumparate, pentru a nu se usca .
 
IMG_6970
 
       Luam cate o foaie de placinta , o pensulam cu apa, peste ea asezam cea de a doua foaie, o pensulam cu apa si apoi o stropim cu putin ulei. Presaram nucile macinate amestecate cu zaharul si scortisoara, asezam betigasul de frigarui , apoi rulam in jurul lui. Marginile le aducem spre interior, apoi scoatem betisorul si asezam Sarailia in tava tapetata cu hartie de copt. Repetam pana terminam foile si nucile. Lasam 2-3 linguri de nuci pentru a presara peste sarailia coapta si racita. Mie mi-au incaput la fix intr-o tava 20*30 cm. Sarailiile le ungem cu ulei , apoi le dam la cuptor, pana se rumenesc usor deasupra.
 
IMG_6972
IMG_6973
IMG_6974        Sirop: punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc; dupa ce incepe sa clocoteasca lasam pe foc circa 10 minute, pana se leaga siropul.  Luam deoparte si punem zeama de lamaie, rom-ul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Siropul il turnam peste Sarailia fierbinte, apoi acoperim tava cu un prosop umed, circa 30 minute. 
 
IMG_6976
 
IMG_7030
 
IMG_7024
 
 Este reteta mea de baclava , foarte putin modificata : http://miremirc.ro/2011/04/12/baclava/.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.