Ciocolata de casa cu alune

Print Friendly, PDF & Email
 
IMG_6948
Ingrediente :
100 ml apa
200 g zahar
125 g unt
260 g lapte praf
50 g cacao
1 lgt rom
50 g alune de padure
 
Mod de preparare :
        Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam craticioara pe foc, amestecand din cand in cand, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam pe foc circa 10 minute, pana se leaga siropul. Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste.
 
IMG_6856
IMG_6795
 
      Laptele praf il amestecam cu pudra de cacao, iar in el adaugam siropul fierbinte treptat, amestecand energic, adaugam apoi rom-ul si alunele de padure prajite .Omogenizam si intindem ciocolata obtinuta intr-o forma de chec (10*30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt ori intr-o forma patrata (23*23 cm).
 
IMG_6796
IMG_6857
 
IMG_6861
 
       Lasam la rece cateva ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit.
 
IMG_6935
 
IMG_6948
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.