Ingrediente :
400 g biscuiti simpli
3 lg cacao
50 g rahat taiat bucatele
50 g stafide
50 g nuci tocate
125 g margarina (sau unt)
150 g zahar
200 ml apa (sau lapte)
2-3 lg zeama de lamaie
1 fiola esenta de rom
2 banane
Decor:
40 g zahar pudra cu aroma de vanilie (sau cocos , cacao)
Mod de preparare :
Macinam biscuitii cu robotul. Peste ei adaugam rahatul bucatele, nucile tocate, stafidele si pudra de cacao.
Intr-o craticioara punem apa (sau laptele daca nu e de post), zaharul si margarina (sau untul); asezam pe foc si lasam sa dea in cateva clocote. Luam deoparte si adaugam esenta de rom si zeama de lamaie. Acest lichid il turnam peste biscuitii de mai sus cu cacao.
Amestecam bine cu o lingura . Impartim compozitia in 2. O parte o asezam cu lingura pe o foaie de copt (eu pe folie de aluminiu) apoi o presam putin cu mainile pentru a-i da forma de dreptunghi. Pesteea ea asezam o banana intreaga, apoi rulam si invelim in folia de aluminiu sau in foaia de copt. Capetii ii strangem, ca la saloane.
Lasam sa se raceasca, apoi punem la frigider pentru cateva ore.
Desfacem salamul din folie si il tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie sau prin cocos , cacao
Absolut delicios ! Spor la incercat reteta ! 🙂
Lasă un răspuns