Prajitura secuiasca

Print Friendly, PDF & Email
 
 
IMG_6065-1024x682
Aluat :
200 g unt
100 g zahar
4 galbenusuri
1 ou
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
 
1 borcanel gem de caise 
 
Umplutura :
4 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
150 g nuci macinate
 
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, oul intreg, coaja rasa de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt .
 
IMG_6006
IMG_6007
IMG_6009
IMG_6010
IMG_6011
 
       Aluatul obtinut il intindem cu lingura in tava (25*35 cm sau chiar 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 10-15 minute.
 
IMG_6012
 
IMG_6013
 
       Ungem peste aluatul fierbinte cu gem de caise.
       Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam nucile macinate.
 
IMG_6014
 
       Umplutura o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru inca 20 minute sau pana cand vedem ca s-a intarit bezeaua cu nuci.
 
IMG_6015
IMG_6016
IMG_6017
 
IMG_6020
 
   
   Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem taia si servi .
Este cea mai buna reteta de Secuiasca : aluatul este foarte pufos , iar bezeaua usor crocanta.
 
 
IMG_6077
 
IMG_6065
 
       
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
 
Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie nr.2/14.01.2010, sub denumirea de Prajitura invatatorului sarac “.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Prajitura secuiasca

  1. Aurica

    frumoase pozele cu prezentarea prepararii retetei de la inceput pana la sfarsit, arata super si foarte pufoasa si cremoasa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.