Prajitura secuiasca

 
 
IMG_6065-1024x682
Aluat :
200 g unt
100 g zahar
4 galbenusuri
1 ou
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
 
1 borcanel gem de caise 
 
Umplutura :
4 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
150 g nuci macinate
 
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, oul intreg, coaja rasa de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt .
 
IMG_6006
IMG_6007
IMG_6009
IMG_6010
IMG_6011
 
       Aluatul obtinut il intindem cu lingura in tava (25*35 cm sau chiar 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 10-15 minute.
 
IMG_6012
 
IMG_6013
 
       Ungem peste aluatul fierbinte cu gem de caise.
       Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam nucile macinate.
 
IMG_6014
 
       Umplutura o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru inca 20 minute sau pana cand vedem ca s-a intarit bezeaua cu nuci.
 
IMG_6015
IMG_6016
IMG_6017
 
IMG_6020
 
   
   Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem taia si servi .
Este cea mai buna reteta de Secuiasca : aluatul este foarte pufos , iar bezeaua usor crocanta.
 
 
IMG_6077
 
IMG_6065
 
       
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
 
Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie nr.2/14.01.2010, sub denumirea de Prajitura invatatorului sarac “.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Prajitura secuiasca

  1. Aurica

    frumoase pozele cu prezentarea prepararii retetei de la inceput pana la sfarsit, arata super si foarte pufoasa si cremoasa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.