Tort Latte Macchiato

IMG_5884
Blat :
125 g unt moale
125 g zahar
un praf de sare
2 oua mari 
75 g faina
50 g amidon 
1 lgt cu varf praf de copt 
3 lg cu lapte
 
Crema iaurt :
750 g iaurt cremos (grecesc 10% grasime)
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic gelatina granule (10 g)
200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
 
Crema ness :
450 g iaurt cremos (grecesc 10% grasime)
160 g zahar brun
3 lg ness
1/2 plic gelatina granule (5 g)
100 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)
 
Decor :
100 ml frisca lichida
1 lg cacao
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam putin untul, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, circa 3-4 minute, ouale pe rand, praful de sare, iar la final faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La sfarsit de tot adaugam laptele. Omogenizam si turnam compozitia intr-o forma (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. dam la cuptor , pana cand blatul devine auriu deasupra.
 
IMG_5853
IMG_5854
IMG_5855
IMG_5856
 
 
       Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma si il dezlipim de hartie. Il asezam la loc in forma rotunda si pregatim crema.
 
       Crema iaurt : intr-un castron mixam iaurtul cremos (eu am folosit iaurt greces oly 10% ) cu zaharul .Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, amestecand mereu, fara sa dea in clocot. Luam din iaurtul dulce 2 lg si le amestecam cu gelatina topita, apoi adaugam peste restul de iaurt din castron.
 
IMG_5857
IMG_5858
 
 
       Smantana pentru frisca o mixam spuma si o adaugam si pe ea peste iaurt.
 
IMG_5859
 
 
       Peste blatul din forma turnam jumatate din crema de iaurt si punem la congelator tava circa 15 min sau la frigider circa 30 min.
 
IMG_5860
 
    
       Restul de crema de iaurt ramane la temperatura camerei.
 
  Crema ness : intr-un castron mixam iaurtul cu zaharul brun, adaugam ness-ul, gelatina hidratata in 40 ml apa rece circa 10 minute si topita pe foc mic (in gelatina topita adaugam 2 lg din crema cu ness , apoi o amestecam cu restul de crema de ness), iar la sfarsit frisca lichida mixata spuma.
 
IMG_5862
IMG_5863
IMG_5864
IMG_5866
 
IMG_5867
 
       Punem din nou tortul la congelator circa 10 minute sau la frigider circa 20 minute, apoi intindem restul de crema de iaurt si lasam forma la frigider de seara pana dimineata. Cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters de apa , il decupam din forma rotunda si il asezam apoi cu grija pe un platou.
 
IMG_5870
 
 
       Dupa ce am asezat tortul pe platou, il decoram cu frisca mixata spuma si cu pudra de cacao. Taiem feliile cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters de apa.
 
IMG_5884
 
 
IMG_6000
 
IMG_5943
IMG_5982
 
 Un tort foarte fin si absolut delicios ! 🙂
Spor la pregatit reteta ! 
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2012/02/20/tort-latte-macchiato/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Tort Latte Macchiato

  1. Laura Sava

    Ma bucur ca l-ai incercat, Mirela. Ti-a iesit tare frumos 🙂

  2. Aurica

    excelent tort, o combinatie de straturi frumoasa, delcioasa, cremoasa si apetisanta, sigur are un gust demential 😀

  3. miremirc

    Mersi Laura pentru reteta ! 🙂

  4. miremirc

    Aurica : este excelent de bun, absolut delicios ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.