Prajitura cu cocos si vanilie

 
IMG_5563
Bezea cocos :
7 albusuri
un praf sare
200 g zahar
200 g cocos
4 lg rase faina
 
Crema vanilie :
7 galbenusuri
8 lg zahar
2 lg faina
3 lg lapte
1 lgt esenta de vanilie
200 g unt
 
Glazura ciocolata :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile de ou cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste.La final incorporam cocosul amestecat cu faina (cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus). Turnam compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor .
 
IMG_5513
 
IMG_5514
IMG_5519
   
       Crema vanilie : mixam galbenusurile de ou cu zaharul , adaugam apoi faina, laptele treptat si punem vasul pe baie de aburi, amestecand mereu , pana se ingroasa crema.
 
IMG_5516
 
IMG_5517
 
IMG_5518
  
            Untul la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza. La sfarsit punem esenta de vanilie.
 
IMG_5520
 
IMG_5521
  
       Crema obtinuta o intindem peste bezeaua de cocos.
 
IMG_5523
     
       Glazura ciocolata : toate ingredientele le punem intr-un vas, pe baie de aburi, amestecand mereu, pana la omogenizare . Lasam glazura circa 1 minut sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura. Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi.
 
IMG_5524
IMG_5526
   
IMG_5603
IMG_5563
 
Delicioasa !!!
 
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursa : http://gustolandia.ro/prajitura-cu-nuca-de-cocos/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.