Negresa cu unt de arahide si biscuiti

Print Friendly, PDF & Email
 
IMG_5502
 
Blat ciocolata :
225 g unt
300 g ciocolata neagra (75% cacao)
1 lgt cafea macinata esspresso
300 g zahar
100 g zahar brun
5 oua
2 lgt esenta de vanilie
150 g faina
1/2 lgt praf de copt
1 lgt sare
2 lg cacao
 
30 biscuiti
 
Crema unt de arahide :
350 g unt de arahide fara zahar
125 g zahar pudra
1 lgt esenta de vanilie
110 g unt topit si racorit
1/2 lgt sare
 
Mod de preparare :
       Blat ciocolata : intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucati , cafeaua macinata si untul taiat cubulete; punem pe aburi craticioara, amestecand meru pentru omogenizare.
 
IMG_5427
 
 
       Adaugam peste compozitia de mai sus , zaharul si zaharul brun. 
 
IMG_5428
 
 
       Luam cratita de pe aburi si lasam compozitia obtinuta sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou treptat, mixand bine dupa fiecare.
 
IMG_5429
 
       Adaugam esenta de vanilie si faina amestecata cu sarea, praful de copt (reteta cerea 1/2 lgt praf de copt) si pudra de cacao.
 
IMG_5431
 
       Turnam blatul in forma (20*30 cm sau 25*35 cm cred ca este ideala) tapetata cu hartie de copt si biscuiti.
 
IMG_5423
 
 IMG_5433
 
       Crema unt de arahide : amestecam toate ingredientele cu mixerul, apoi asezam cu lingura din crema, peste blatul din tava. Cu un cutit, amestecam putin cele 2 compozitii.
 
IMG_5435
 
IMG_5436
 
 
IMG_5437
 
 
       Dam la cuptor prajitura pentru circa 45 minute.
 
IMG_5441
        Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.
 
IMG_5443
 
 
IMG_5502
 
 
 
Excelenta  ! 🙂
 
Sursa : http://alexjuncu.ro/2012/11/peanut-butter-cookie-brownies.html
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.